Google Cloud NZBGet speeds

Whatdafuq

PG Elite
Member
May 6, 2018
130
29
Reactions
29 0 0
#1
Whats everyone else getting for speeds on NZBGet using a google cloud server? I'm seeing my speed going from 15 MB/s to about 45 MB/s. Just wanting to know if thats about normal or if I have something not set right.
 

Chanchoo

PG Veteran
Tech Support
Feb 3, 2018
11
3
Reactions
3 0 0
#3
i break 250 + on solid files

Newshosting
eweka
UsenetServer

got a beefed up GCE tho. 10c and 4 NVME's in raid .. 4 is probably overkill btw 2-3 would be solid but it was slowing me down waiting for PP so i just spent a bit extra an got 4 of the he he
 
Assists Greatly with Development Costs

Whatdafuq

PG Elite
Member
May 6, 2018
130
29
Reactions
29 0 0
#4
Wow ya I haven't seen speeds at all like those. What the heck am I doing wrong?
 

Whatdafuq

PG Elite
Member
May 6, 2018
130
29
Reactions
29 0 0
#6
Maybe that I've tried 3 different usenet providers now. I'm starting to think its my server build. I used the instructions from the Google Cloud post in this forum and now I'm looking at the wiki for the GCE Feeder and think Ill give that build a try.
 

Chanchoo

PG Veteran
Tech Support
Feb 3, 2018
11
3
Reactions
3 0 0
#7
the GCE setup is totally diff then anything you have used. 10gig ports are insane and if you stack 2 or more NVME's you can break 250 with decent ease.
 

Admin9705

Administrator
Project Manager
Jan 17, 2018
4,086
1,734
Reactions
1,734 0 0
#8
the GCE setup is totally diff then anything you have used. 10gig ports are insane and if you stack 2 or more NVME's you can break 250 with decent ease.
very true!
 

Whatdafuq

PG Elite
Member
May 6, 2018
130
29
Reactions
29 0 0
#9
I've completed building a GCE like the wiki says. I've had some problems because unlinke the normal PlexGuide build the NZBGet and Radarr where missing some settings. On the NZBGet am I just to point the CATEGORIES to /completed/movies/ and Radarr and Sonarr to the unionsf folder?
 
Assists Greatly with Development Costs

Indagatrix

PG Veteran
Tech Support
Jun 7, 2018
13
5
Reactions
5 0 0
#10
Which tool is used to measure the speed?
 

Whatdafuq

PG Elite
Member
May 6, 2018
130
29
Reactions
29 0 0
#12
So finished my build of a GCE Feeder and I'm still not getting very fast downloads.

Here is my config.
My google cloud server is in the us-west1-c
n1-standard-4 (4 vCPUs, 15 GB memory)
500GB standard persistent disk
2 375 local ssd scratch disk NVME

I'm using 3 usenet service providers
Newsgroup Ninja
USENETSERVER
giganews

Then I have supertransfer2 setup with 30 service accounts.

Everything seems to be working and when I first reboot the server or restart NZBGet I can see it burst up to about 100MBs download then all of a sudden it will drop down to around 20MB and sometime get up to about 50MBs

I'm not sure if I'm missing a setting or something on the Google server or have something in NZB not set correctly.

Any ideas?
 

Whatdafuq

PG Elite
Member
May 6, 2018
130
29
Reactions
29 0 0
#13
Figured out my problem was that I had server priority level set for each of my new providers 0, 1, 2 so once i set them all to 0 I'm now getting 100MB/s + download
 

Admin9705

Administrator
Project Manager
Jan 17, 2018
4,086
1,734
Reactions
1,734 0 0
#14
Figured out my problem was that I had server priority level set for each of my new providers 0, 1, 2 so once i set them all to 0 I'm now getting 100MB/s + download
put that info in the wiki :D
 

theboywonder

PG Veteran
Member
Apr 30, 2018
22
3
Reactions
3 0 0
#15
i break 250 + on solid files

Newshosting
eweka
UsenetServer

got a beefed up GCE tho. 10c and 4 NVME's in raid .. 4 is probably overkill btw 2-3 would be solid but it was slowing me down waiting for PP so i just spent a bit extra an got 4 of the he he
What did you do to get the 4 NVME drives raided? I followed the necessary guides, mounted the drive, but PG still said I only have the 100GB Main HDD.