Solved Namecheap / Cloudflare Setup

Status
Not open for further replies.

Darklord6229

Junior Member
Original poster
Local time
3:41 PM
Feb 5, 2019
9
0
PG Version
8.3.14
Server Type
Remote - Dedicated Server
I am trying to set my domain name up so it correctly routes to my server. I purchased one from namecheap and changed the name servers to cloudflare so those two are communicating correctly. Now I setup my dns records in cloudflare like so

After completing all of that I ran through the traefik setup using my cloudflare global api key. Now when I try to go to something like portainer.yourdomainname.com it does not work.

Any suggestions on what I am doing wrong?
 
Last edited:
  • Like
Reactions: MrDoob
M

MrDoob

Guest
DNS A Record = portainer // your IP = orange Cloud
DNS A Record = www // your IP = orange Cloud
cache >> purge everthing

open portainer >> CTRG + F5 --> wait 5min press F5

well done20190207_005007.jpg
 

Darklord6229

Junior Member
Original poster
Local time
3:41 PM
Feb 5, 2019
9
0
You mean like this? I am new to all of these dns records so sorry about any confusion.
 
Last edited:
M

MrDoob

Guest
look on my pic ...

see the different .

left side // name of app //
middle // IP of server
right side // orange CLOUD

i dont use CNAMES or MX or TXT records
 

markinitdown

Junior Member
Local time
1:41 PM
Oct 28, 2018
15
1
This is what works for me:
* => IP
www => IP (cache on)
domain.xyz => IP (cache on)

I see you have the * dns entry (wildcard)
with having that, i do not believe you need the sonarr.domain.xyz
 

SirTranceALoT

Legendary Member
Staff
Local time
9:41 PM
Jun 14, 2018
319
138
Actually you only need the wildcard. I use namecheap and cloudflare too. Make that an A record and you're fine. Now one thingie is that wildcards aren't very secure as cloudflare will tell you. If you created your treafik correctly, that will add all the other subdomains for you or use the wildcard.
 
M

MrDoob

Guest
redeploy treafik with the api key from cloudflare

create new one --- the redeploy treafik > with the new API key
 

markinitdown

Junior Member
Local time
1:41 PM
Oct 28, 2018
15
1
Actually you only need the wildcard. I use namecheap and cloudflare too. Make that an A record and you're fine. Now one thingie is that wildcards aren't very secure as cloudflare will tell you. If you created your treafik correctly, that will add all the other subdomains for you or use the wildcard.
So strange, traefik never made the subdomains for me haha
 
Assists Greatly with Development Costs
M

MrDoob

Guest
thats more wrong in your config -->>> " ERR_TOO_MANY_REDIRECTS "
 

Darklord6229

Junior Member
Original poster
Local time
3:41 PM
Feb 5, 2019
9
0
I just figured it out and got it working. Thank you for everything @MrDoob !!! I am sorry if I tested your patience haha!
 
M

MrDoob

Guest
all good no problem .

if everything works, everything is great.
 
Assists Greatly with Development Costs

fr0sty

Senior Member
Staff
Donor
Local time
6:41 AM
Jul 8, 2018
135
32
Australia
I too use namecheap and cloudflare. The wildcard didnt work for me. Use @ then point to ip i dont run the cdn orange cloud at all. My traefik did not create my subdomains. I just make them manually.
 
M

MrDoob

Guest
treafik dont create subdomains in ccloudflare ..

you must add it self .. see my pic ^^
 

nickel01

Junior Member
Local time
2:41 PM
Feb 6, 2019
10
0
This may be another noob question, but if you have a generic ISP (Comcast, Spectrum, etc) that uses DHCP to assign you your IP, does Traefik + CloudFlare (or Google Names) deal with the situation of the IP being changed without disruption? I have used DynDNS for years without a problem but would like to move to something like this for the new linux server I'm building.
 
Status
Not open for further replies.

Maintenance Donations

Recommend NewsGroups

      Up To a 58% Discount!

Trending